Ziņas

Audi gatavo A9 supersedanu

A9 kļūs par jauno Audi modeļu klāsta līderi
Vienota platforma ar Lamborghini Estoque
Konkurēs ar Porsche Panamera, Mercedes CL

Audi sākuši īstenot ambiciozu plānu radīt luksusa klases kupejveida sedanu, ko sauks par A9.

Tas kļūs par Audi modeļu gammas flagmani un cenu spektrā atradīsies turpat, kur potenciālie konkurenti Mercedes-Benz CL, Porsche Panamera un BMW GranCoupe koncepta ražošanas versija, kas nāks klajā nākamgad.

Mūsu avoti Audi informē, ka „projekts vēl nav oficiāli apstiprināts, taču šobrīd notiek tā izmaksu aprēķini, gan biznesa, gan tehniskajā līmenī.”

Vienlaikus kļuvis zināms, ka A9 izmantos to pašu platformu, ko Lamborghini Estoque konceptauto ražošanas versija, tātad – daļu komponentu, kas jau pārbaudīti jaunākajā A8. No Audi pozīcijām raugoties, vienota platformas arhitektūra visiem trīs modeļiem neapšaubāmi izskatās ļoti vilinoša perspektīva.

Kā zināms, Audi jau ir šāda pieredze, ja atceramies kaut vai Audi R8 un Lamborghini Gallardo radniecību. Lamborghini boss Stefans Vinkelmans norāda: „Estoque ražošana bez VW grupas līdzdalības nav iespējama. Nepieciešamās investīcijas ir tik lielas, ka, ja nav sinerģijas, tas ir finansiāli neiespējams projekts.”

Abiem auto gan varētu būt atšķirīgi dzinēji – kamēr Audi A9 varētu izmantot 4,0 litru V8 un 6,3 litru W12 dzinējus, kā arī V6 un V8 turbodīzeļus, Lamborghini Estoque būs 5,2 litru v10 agregāts, kāds jau ir Gallardo.  

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Audi Q5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ja nepieciešams komfortabls, kluss, ietilpīgs un kvalitatīvs premium līmeņa auto, kas spēj braukt arī bezceļa apstākļos – jaunā Q5 izvēli nevajadzēs nožēlot.