Testa brauciens

Atjauninātais Nissan X-Trail

Nissan uzlabo X-Trail
Nelielas vizuālas izmaiņas
Uzlabota pārnesumkārba

Nissan X-Trail pirmās paaudzes modelis klajā nāca jau 2001.gadā un kopš tā laika dramatiskas vizuālas pārmaiņas nav piedzīvojis. Tāpēc daudziem varbūt pat ir paslīdējis garām fakts, ka 2007.gadā tika laists klajā jaunais, otrās paaudzes X-Trail.

Jau toreiz tas izskatījās vien kā kārtīgs feislifts - jauni lukturi, interjera dizains, kā arī kosmētiskas izmaiņas. Tāpēc vēsts par kārtējo X-Trail atsvaidzināšanu bija ļoti intriģējoša un Whatcar.lv devās testa braucienā ar šķietami nemainīgo Nissan kompakto apvidnieku, lai saprastu, kas īsti ir mainījies.

Kas jauns?

Kā jau varētu sagaidīt, atsvaidzinātajam otrās paaudzes X-Trail ir jauni priekšējie lukturi, kā arī jaunas formas radiatora reste un buferis, bet aizmugures lukturos ir integrētas diodes. Tādējādi klasiskais X-Trail dizains ieguvis pāris mūsdienīgus akcentus.

Tikai X-Trail pazinējs spēs pamanīt izmaiņas automašīnas salonā - Nissan ir modernizējuši instrumentu paneli, audio un navigācijas ierīci un vēl dažus sīkumus, taču kopumā interjers ir palicis tāds pats.

Lielākās pārmaiņas ir acīm nemanāmas. Atsvaidzinātais X-Trail var lepoties ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu 2,0 litru dīzeļdzinējam. Tās darbība ir nevainojama - vienmērīga un nesaraustīta, turklāt uzlabojumu rezultātā izdevies samazināt degvielas patēriņu un CO2 izmešu daudzumu.

Oficiālais auto vidējais degvielas patēriņš ir mazliet virs 7 litriem uz 100 km, taču Whatcar.lv testa braucienā tas bija ap 10 litriem. Tiesa gan, jārēķinās, ka braucām pārsvarā pa pilsētu un tās apkārtnē esošajiem, piesnigušajiem  mežiem.

Spriedums

Nissan X-Trail ir tas pats praktiskais, mežinieku iecienītais darba zirgs, ar kuru vienlīdz patīkami braukt gan pa šoseju, gan meža takām.

Atšķirībā no daudziem līdzīga izmēra konkurentiem, tas bez problēmām pārvarēs arī šķietami problemātiskus šķēršļus. Taču vienlaikus X-Trail ir arī pietiekoši komfortabls, lai tajā uzņemtu solīdus pasažierus.

Jums patiks: Braukt ar vienu auto gan pa pilsētu, gan mežiem

Jums nepatiks: Satiksmes plūsmā reti kurš pamanīs, ka tas ir jaunākais X-Trail

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!