Ziņas

Porsche 911 GT3: ātrāks un jaudīgāks

Debija Ženēvas autošovā
435 ZS 3,8 litru dzinējs
Pārdošanā gada otrajā pusē

Klajā nākusi informācija par jauno Porsche 911 GT3 – visu laiku ātrāko 911 versiju, kas debitēs Ženēvas autošovā martā. Tas varēs lepoties ar lielāku jaudu, lielāka tilpuma dzinēju un virkni drošības rīku, kurus varēšot arī atslēgt.

Sešcilindru boksertipa dzinēja tilpums palielināts no 3,6 līdz 3,8 litriem, un tagad attīsta 435 ZS – par 20 ZS vairāk nekā „vecais” modelis. Kas vēl zīmīgi – Porsche apgalvo, ka palielināta jauda vidēju apgriezienu diapazonā, palielinot auto dinamiku ikdienas ātruma limitu ietvaros.

Kopumā GT3 ir ātrāks nekā līdzšinējais. Ātrumu 100 km/h tas sasniedz 4,1 sekundē, savukārt pēc 8,2 sekundēm tas jau traucas ar 160 km/h. Jaunā GT3 maksimālais ātrums esot 312 km/h.    

Pirmo reizi GT3 aprīkots ar Porsche Stability Management sistēmu. Tā ļauj Porsche dzīvot saskaņā ar jaunu Eiropas Savienības likumdošanu, kas padara elektroniskus drošības līdzekļus par obligātiem ikvienam ražotājam. GT3 gadījumā tos, protams, var atslēgt.

Savukārt Porsche Active Suspension Management sistēma, pēc kompānijas pārstāvju teiktā nodrošina lielāku komfortu „normālajā” režīmā un lielāku stabilitāti režīmā „sport”.  Tam kalpo arī aerodinamiska rakstura uzlabojumi.

GT3 stāv uz sacīkšu parauga riteņiem. Oglekļa šķiedras un keramikas bremzes ir papildaprīkojuma sarakstā. Lai ļautu vadītājam rīkoties pēc saviem ieskatiem, Porsche laiduši klajā Active Drivetrain Mount sistēmu, kas nekavējoties konstatē brīdi, kad vadītājs sācis braukt agresīvāk un atbilstoši pieregulē motora stiprinājumus, ierobežojot nevēlamas svārstības.

Ja nepieciešams, GT3 var aprīkot arī ar elektronisku priekšgala pacelšanas sistēmu, kas ļauj palielināt klīrensu par 3cm. Eiropā GT3 pārdošana sāksies gada otrajā pusē. Izskanējuši pieņēmumi, ka tā sākuma cena būs ap 90 tūkstošiem eiro.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!