Ziņas

Auto tirgu var iekustināt - ja grib...

Vācijā autotirgus kāpums par 40%
Veiksmes atslēga - atlaižu sistēma
Līdzīgas shēmas ievieš arī citur Eiropā

Pat krīzes laikos ir iespējams iekustināt tirgu – to pierāda Vācijas piemērs, kur martā auto pārdošanas apjomi auguši par 40%. Kopumā pagājušomēnes Vācijā pārdoti vairāk nekā 400 tūkstoši automašīnu, galvenokārt pateicoties valdības iniciatīvai, piedāvājot naudu jaunu auto pircējiem.

Shēma darbojas šādi – ja cilvēks vēlas pirkt automašīnu, kas nav vecāka par 12 mēnešiem, vienlaikus nododot lūžņos automašīnu, kas nav jaunāka par 9 gadiem, viņš saņem 2500 eiro lielu atlaidi.

Iedzīvotāju lielā interese par šo sistēmu likusi valdībai Berlīnē domāt par projekta turpināšanu – paplašinot sākotnēji nosprausto 1,5 miljardu eiro limitu. Februārī auto tirgus Vācijā auga par 21 procentu, bet martā – par 40%. 

Līdzīga sistēma ieviesta arī Itālijā, kur šomēnes tiek prognozēts pamatīgs auto tirgus apgrozījuma kāpums.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.