Ziņas

Klusums Latvijas autotirgū

Pārdot mašīnas nav viegli
Līderos - VW, Toyota un Mitsubishi
Cerība - ārvalstu autotirgus

Marts Latvijas jauno auto tirgotājiem izrādījies relatīvi kluss mēnesis – kā liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas dati, kopā Latvijā pārdotas 372 jaunas automašīnas.  Pirms pāris mēnešiem izskanējušās prognozes, ka šogad varētu pārdot no sešiem līdz pat 12 tūkstošiem jaunu auto, šobrīd izskatās diezgan optimistiskas.

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem trim mēnešiem, Latvijas jauno auto tirgus ir sarucis par 77,9% un kopā ir pārdotas vien 1309 automašīnas. Joprojām pārdotāko auto augšgalā turas Volkswagen, Toyota un Mitsubishi, taču tikai VW šogad ir izdevies pārdot vairāk kā 200 jaunas automašīnas.

Vairākiem auto tirgotājiem problēmas sagādā noliktavās esošie auto, kas ir kā iesaldēta nauda, ar kuru nav iespējams rīkoties. Lai veicinātu pircēju interesi, automašīnām tiek piedāvātas neticami lielas atlaides (ar tām var iepazīties šeit).

Vēl viena interesanta tendence ir auto tranzīts. Martā 206 jauni auto no Latvijas autosaloniem ir aizceļojuši ārpus mūsu valsts robežām, bet šogad kopumā tādu auto jau ir 240.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.