Ziņas

Porsche apvienojas ar Volkswagen

Pārņemšana beidzas ar apvienošanos
Kompānijas struktūru izveidos mēneša laikā
Nepieciešams Lejassaksijas valdības atbalsts

Mēnešiem ilgie Porsche mēģinājumi iegūt savā īpašumā Volkswagen beigušies ar abu kompāniju lēmumu apvienoties. Porsche jau šā gada janvārī pārņēma kontroli pār Volkswagen, sev piederošo akciju daļu palielinot no 42% līdz gandrīz 51%.

Porsche nolūks bija palielināt savu daļu Volkswagen kapitālā līdz 75%, taču finanšu problēmu dēļ tas neizdevās. Porsche norāda, ka abu kompāniju apvienošanās rezultātā radīsies integrēta, vadoša autoražošanas grupa, kurā sporta auto ražotāja vārdam piepulcēsies Volkswagen grupas sastāvā ietilpstošie Audi, Seat, Škoda, Lamborghini, Bugatti, Bentley un Scania.

Apvienošanās plāna nianses vēl netiek atklātas, taču sagaidāms, ka tas tiks formulēts mēneša laikā. Diskusijās noteikta loma būs Vācijas Lejassaksijas pavalsts valdībai, kurai joprojām pieder 20% Volkswagen akciju, kā arī veto tiesības.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volkswagen Touareg

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Liels, komfortabls, jaudīgs, labi aprīkots un ļoti praktisks – jaunais Volkswagen Touareg ir spilgts jaunais ražotāja modeļu klāsta līderis, taču tas vairs nav tik neuzkrītošs, kā līdz šim