Ziņas

Lielbritānijā sāk iekustināt autotirgu

2000 mārciņu par 10 gadus veco auto
Kompensāciju finansē valdība un ražotāji
Cer uz tirgus iekustināšanu

Briti sākuši masveidā interesēties par jauna auto iegādi - Lielbritānijā stājusies spēkā valdības izstrādātā programma, kuras ietvaros automašīnu īpašniekiem par viņu lēmumu samainīt savu, vismaz desmit gadus veco transportlīdzekli pret jaunu kompensācijā tiks izmaksāti 2000 sterliņu mārciņu.

Britu ekonomikas ministrs paudis gandarījumu par autoražotāju atsaucību – projektam atbalstu solījuši 38 ražotāji. Pusi no subsīdijas segs valdība, bet otru pusi - autobūves kompānijas.

Tiesa gan - ne visi ir apmierināti. Britu valdība jau bijusi spiesta uzklausīt kritiku par to, ka tā finansēs tikai daļu, nevis visu subsīdiju. Savukārt potenciālie pircēji pauduši bažas par to, ka daudzi autoražotāji pacēluši cenas, kā rezultātā tas, kas bija domāts kā atlaide, nav nekāda atlaide.    

Tomēr auto tirgus eksperti lēš, ka, neraugoties uz minētajām pretrunām, tirgū ieplūdīs vairāk nekā miljards mārciņu. Līdzīga shēma Vācijā jau vainagojusies ar stabilu auto tirgus kāpumu, liekot valdībai Berlīnē apsvērt projekta turpināšanu.  


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.