Ziņas

Volkswagen Golf - pirktākais auto Eiropā

Līderi - VW Golf, Ford Fiesta un Peugeot 207
Pircēji izvēlas mazauto, mazos ģimenes auto
Stimuls - valdības atbalsta shēmas

Jaunākais, sestās paaudzes, Volkswagen Golf ir kļuvis par pirktāko auto Eiropā 2009.gada pirmajā pusē. Visā Eiropā pārdoti 59 628 Volkswagen Golf markas auto, kamēr otro vietu ieņēma What Car? gada auto – Ford Fiesta ar 43 338 pārdotām vienībām.  

Pārdotāko auto sarakstā dominē mazauto, pilsētas auto un vidēja izmēra ģimenes auto, kuru pārdošanu sekmējušas atsevišķās valstīs spēkā esošās, valdību finansētās auto apmaiņas shēmas – nauda vai ievērojama atlaide apmaiņā pret vismaz 9 gadus vecu auto.   

Trešais sarakstā ir Peugeot 207, kas pārdots 37 361 eksemplāros, kamēr pirmo piecinieku noslēdz Opel Corsa un Renault Clio.  

Klajā nācis arī Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas ziņojums par auto pārdošanas datiem jūnijā, kurā apkopota informācija par visām ES dalībvalstīm, izņemot Kipru un Maltu, kā arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstīm - Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs jūnijā reģistrētas 1 461 859 jaunas automašīnas, un tas ir par 2,4% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pirms gada. Tādējādi jaunu automašīnu reģistrācija Eiropā palielinājusies pirmo reizi pēc 14 mēnešu samazinājuma.

15 vecajās ES dalībvalstīs automašīnu reģistrācija jūnijā pieauga par 5,3% - līdz 1 134 673 vienībām, bet jaunajās ES dalībvalstīs saruka par 25,3% - līdz 79 670 vienībām. No 15 vecajām dalībvalstīm automašīnu reģistrācijas pieaugums jūnijā tika reģistrēts vienīgi četrās valstīs: Austrijā - par 4%, Francijā - par 7%, Vācijā - 40,5% un Itālijā - par 12,4%. Savukārt no jaunajām dalībvalstīm pieaugumu reģistrēja tikai divas: Čehija (18%) un Slovākija (57,4%).


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volkswagen Touareg

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Liels, komfortabls, jaudīgs, labi aprīkots un ļoti praktisks – jaunais Volkswagen Touareg ir spilgts jaunais ražotāja modeļu klāsta līderis, taču tas vairs nav tik neuzkrītošs, kā līdz šim