Ziņas

Volkswagen novirza 60 miljardus iekšdedzes dzinēju attīstībai; nauda bija paredzēta elektroauto

Sašūpojas elektroauto industrijas attīstības plāni
Volkswagen paziņo par budžeta sadali
Arī citi zīmoli maina stratēģiju

Automotive News Europe ziņo, ka Volkswagen nolēmis daļu no savām plānotajām investīcijām pārvirzīt iekšdedzes dzinēju attīstībai. Tas tiek darīts, lai saglabātu konkurētspēju un atbilstu dažādām izmešu prasībām.

2023. gadā auto gigants ieplānoja investēt 180 miljardus eiro, lai attīstītu nākamās paaudzes elektromobiļus. Tagad kļuvis zināms, ka trešdaļa no summas tiks novirzīta iekšdedzes dzinēju attīstībai. Tas ļaušot Volkswagen iekšdedzes automobiļus saglabāt konkurētspējīgus. 

“Nākotne ir elektriska, taču arī pagātne vēl nav beigusies. Esam atvēlējuši trešdaļu no finansējuma un tā tas arī paliks,” atklāja Volkswagen koncerna finanšu vadītājs Arno Antlics.

Pēdējos mēnešos izskanējušas dažādas bažas, kas saistītas ar elektroauto nākotni. Ford zīmols nācis klajā ar paziņojumu, ka līdz 2030. gadam Eiropā šī marka nebūs pārstāvēta tikai ar elektromobiļiem, kā tas bija iecerēts. Mercedes-Benz atkāpies no saviem ambiciozajiem plāniem zaļās mobilitātes jomā, iepriekš uzlikto latiņu nolaižot krietni zemāk. Arī Aston Martin norādījis, ka iekšdedzes automobiļus būvēs vēl vismaz 10 gadus.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.