Ziņas

Antīko automobiļu kluba sezonas galvenā tikšanās - uz Baltijas ceļa

Brauciens tiek rīkots reizi piecos gados
Pievienosies arī motocikli
Kalendāru papildina arī citi aizraujoši pasākumi

“Šogad Baltijas ceļam aprit 35 gadi, un sezonas galvenais pasākums būs šī unikālā vēsturiskā notikuma piemiņas brauciens,” 2024. gada aktualitātes iezīmē Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) prezidents Valts Ceplevičs. Brauciens, kas tiek rīkots reizi piecos gados, sāksies 21. augusta rītā un noslēgsies 24. augusta vakarā.

Šoreiz tas startēs Tallinā, un galvenie pieturpunkti Baltijas valstu klubu kopīgi izstrādātajā programmā noteikti Viljandi, Valmierā, Rīgā, Panevēžā un Viļņā. Lai gan organizatoriskais darbs vēl turpinās, jau zināms, ka startu piemiņas braucienam dos Igaunijas prezidents Alars Kariss, un uz Latvijas posma galveno pasākumu – spēkratu parādi un izstādi pie Brīvības pieminekļa – rīkotāji uzaicinājuši Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču. Savukārt Lietuvā noslēgumu izcels finiša vieta – jaunais Viļņas Auto muzejs.

Organizatori ir vienojušies par spēkratu pielaides kritērijiem, un tie paredz, ka dalībnieki varēs piedalīties ar automobiļiem un motocikliem, kas ražoti līdz 1989. gadam. “Vēlējāmies, lai spēkrati nav jaunāki par pašu notikumu, un domāju, ka šis princips paliks spēkā arī turpmāk,” piebilst AAK vadītājs.

Gan potenciālo dalībnieku interese, gan iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka braucienā piedalīsies aptuveni 200 ekipāžu, un šoreiz būs iespēja veikt atsevišķu maratona posmu. Sagaidāms, ka lielu daļu dalībnieku veidos motociklisti. “Baltijas ceļam mūsu triju tautu vēsturē ir īpaša vieta, tāpēc piemiņas braucienā valda svinīga gaisotne un parādās īpaši automobiļi. Gan dalībniekiem, gan entuziastiem, kas atnāks uz mūsu pasākumiem, būs iespēja redzēt gan iespaidīgus starpkaru spēkratus, gan unikālus vēlāku gadu braucamos,” piebilst Valts.

Šovasar Latvijā pirmo reizi notiks FIA pasaules rallija čempionāta posms (18.–21. jūlijs), un paredzams, ka tā uzjundītās sacīkšu kaislības atbalsosies arī citos pasākumos, to skaitā pēc ilgākas pauzes rīkotajā regularitātes braucienā Youngtimer Rally Baldone (10. augusts.)

Kopumā šosezon notiks 24 Antīko automobiļu kluba rīkoti pasākumi, un kalendārs noslēgsies 22. septembrī, kad norisināsies Youngtimer 4 x 4 brauciens, savukārt pēdējā visiem kopīgā sanākšana plānota 8. septembrī, kad Tēva dienā entuziastus pulcēs gada otrais Youngtimer Coffeetime. Sīkāka informācija par programmu, rīkotājiem un piedalīšanās iespējām – aak.lv.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.