Testa brauciens

Testējam CUPRA Formentor - uzlabojumi, kas nāk īstajā brīdī

Modernizētais CUPRA Formentor krosovers
Jaudīgākā versija attīsta 333 ZS
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Savulaik no izteikti autoentuziastu zīmola šodien spāņu Cupra ir kļuvis par plašpattēriņa un tautā iecienītu marku. TV Autoziņu komanda devās uz Spāniju izlūkot, kas tad mainījies uzlabotajam Cupra Formentor. 

Reizē ar krosoveru Formentor apjomīgus uzlabošanas darbus piedzīvojis arī universālis Leon SportsTourer. Spilgtākā feislifta pazīme ir jaunie priekšējie lukturi ar trīsstūra formas elementiem. Zem motora pārsega slēpjas vai nu 1,5 litru 150 ZS benzīna dzinējs vai VZ modeļiem paaugstinātas jaudas divlitru turbo ar nu jau 333 ZS - tikpat cik jaunākajam Audi S3 un ierobežotā izlaiduma Golf R 333. 

Zīmīgs jaunums ir lādējamā hibrīda jeb PHEV versija. Par šo varētu būt lielāka interese tiem, kam ir iespēja lādēt automašīnu mājās, jo tagad ar lādējamo hibrīdu var nobraukt līdz 120 km ar elektrību vien. Baterijas kapacitāte salīdzinot ar iepriekšējo modeli ir gandrīz divkāršojusies. Uzlādes ātrums arī ir lielāks, un pirmo reizi ir iespēja izmantot arī ātro uzlādi. Jaudīgākā Formentor spraudņa hibrīda jauda ir 272 zirgspēki. 

Neatkarīgi no dzinēja pilnveidota arī Formentor kabīne. Solīdāki apdares materiāli un pilnīgi jaua audiosistēma. Beats audio vietā gan Formentor un Leon vajadzībām stāsies jaudīgāka Senheiser tehnika. Beidzot klimata un skaļuma regulēšanas “slaideri” tumšajā diennakts laikā būs izgaismoti. Jaunie Cupra Formentor un Leon Sportstourer jau ieradušies Latvijā. Interesenti tos var aplūkot Cupra dīlera Autobrava autosalonā. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.