Ziņas

“Porsche Latvia Racing Team” izturības sacīkstēs Poznaņā izcīna uzvaru savā klasē, kopvērtējumā – piekto vietu

Mūsu sportisti lieliski startē Polijā
Izturības sacensības jaunā trasē
5. vieta kopvērtējumā

“Porsche Latvija Racing Team” piloti Valters Zviedris un Vadims Vakarjuks 20.–22. septembrī aizvadīja ļoti veiksmīgas sacīkstes Polijas “Tor Poznań” trasē notikušajā “Baltic Touring Car Championship”, proti, divu stundu izturības sacensībās BGT AM+ klasē izcīnot uzvaru, bet kopvērtējumā – augsto piekto vietu, informēja “Porsche Latvija” vadītājs Ivars Norvelis.

Viņš piebilda, ka “Baltic Touring Car Championship” pirmo reizi norisinājās Polijā, turklāt “Tor Poznań” ir jauna trase, kurā neviens no mūsu komandas dalībniekiem nebija iepriekš braucis.

“Tāpēc pirms sacensībām tika ieguldīts liels darbs, lai virtuāli iepazītu šo trasi simulatorā – noteikt aptuvenos bremzēšanas punktus un labākās trajektorijas. Tā treniņbraucienos jau no paša sākuma varēja pilnvērtīgi trenēties, un piloti varēja būt ātri uzreiz,” stāsta Norvelis.

Pirmie brīvie treniņi jaunajā “Tor Poznań” trasē tika aizvadīti jau ceturtdien, 19. septembrī, kad abi piloti apguva trasi arī dzīvē. Vienlaikus tā bija iespēja pārbaudīt “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport”, ar kuru komanda startē sacensībās, sniegumu un pielāgot auto regulējumus specifiski Polijas trasei.

“Vadims diezgan ātri pierada pie jaunās trases. Ar veiksmīgu Pērnavas pieredzi kabatā viņš jutās vēl labāk un pārliecinošāk un arī uzrādīja ļoti labus rezultātus. Bija redzams milzīgs progress braukšanā, tehnikā un pārliecībā,” stāsta “Porsche Latvia Racing Team” komandas vadītājs un šajās sacensībās arī pilots Valters Zviedris.

Piektdien, 20. septembrī, no rīta bija vēl divi treniņi un vakarā sekoja kvalifikācija. To brauca Vadims, jo pēc labi aizvadītiem treniņiem viņš jutās par sevi ļoti pārliecināts, kas arī atmaksājās. Vakarjuks uzrādīja septīto ātrāko laiku kopējā ieskaitē un pirmo ātrāko laiku klasē.

“Kvalifikācijas brauciens bija ļoti veiksmīgs, jo Vadims uzrādīja savu labāko laiku šajā nedēļas nogalē. Tā arī bija jābūt, jo bijām uzlikuši jaunas riepas. Kopā šajā ieskaitē bija 43 braucēji, un mēs bijām pirmie klasē, bet kopvērtējumā kvalificējāmies – septītie,” komentē Zviedris.

Savukārt sestdien, 21. septembrī, jau notika divu stundu ilgās izturības sacensības. Vadims Vakarjuks sacīksti sāka no septītās pozīcijas un ļoti veiksmīgi izcīnīja sesto vietu. Vienā brīdī komanda atkrita līdz devītajai vietai un trešajai savā BGT AM+ klasē, taču Vadims atguva zaudēto.

“Mazliet patraucēja tas, ka citai mašīnai izlija eļļa, kura nonāca uz mūsu “Porsche” priekšējā stikla, kuru braucot nevar īsti nomazgāt. Šajā dienā ļoti stipri spīdēja saule un ap pulksten 16.00 tā bija jau ļoti zemu, tāpēc Vadimam pēdējos piecos apļos bija ļoti slikta redzamība. Tāpēc arī vēl mazliet zaudējām laiku,” par sacīkstes gaitu stāsta Zviedris.

Mainoties pilotiem pie “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport” stūres, Zviedrim bija skaidrs uzdevums – jānoķer konkurenti, kuri mazliet atrāvās “eļļas incidenta” dēļ.

“Sākām strādāt pie apļa laikiem, centāmies pēc iespējas ātrāk apdzīt trasē esošos konkurentus. Tas arī veiksmīgi izdevās, palīdzēja arī drošības mašīna, kas devās trasē avārijas dēļ. Pacēlāmies līdz pirmajai vietai BGT AM+ klasē un 43 auto konkurencē finišējām piektie,” saka “Porsche Latvia Racing Team” komandas vadītājs un pilots. 

Abi piloti ir ļoti priecīgi gan par savu tempu, gan par visu nedēļas nogali, kas aizritēja ļoti pozitīvā gaisotnē.

“Šī bija ļoti laba gada noslēguma sacīkste, bet nākamgad strādāsim, lai startētu vairāk sacīkstēs un izcīnītu vēl vairāk uzvaru ar “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport”. Plānojam īpašu ziemas treniņu programmu tiem, kuri jau zina, ka viņi vēlēsies braukt un piedalīties “Porsche Latvia Racing Team” komandā,” teica “Porsche Latvija” vadītājs.

Topošos pilotus, kas vēlas nākamgad piedalīties sacīkstēs, gaida gan fiziskās sagatavotības treniņi, gan treniņi braukšanas simulatorā. Tas nepieciešams, lai iepazītos ar jaunām trasēm un pilnveidotu braukšanu un lai jau ziemā varētu sagatavoties nākamajai sezonai. Taču, kamēr vēl nav uzsnidzis sniegs, piloti turpinās braukt apļus Pērnavas trasē.

Jau vēstīts, ka šā gada 12. jūnijā “Porsche Latvija” izziņoja, ka izveidojusi pirmo oficiālo zīmola komandu Latvijā “Porsche Latvia Racing Team”. Tā startē ar pilnīgi jaunu “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport”, kas patlaban ir pirmais un vienīgais šāds auto Latvijā. Par “Porsche Latvia Racing Team” komandas pilotiem var kļūt potenciālie dalībnieki, kuri būs sekmīgi izgājuši “Porsche Experience” programmas trīs līmeņus un par kuru braukšanas prasmēm kopumā vēl būs papildus pārliecinājies komandas vadītājs Valters Zviedris.

Komanda sacīkstēs startē ar “Porsche 718 GT RS Clubsport” ar 4,0 litru sešcilindru bokserdzinēju. Šis augsto apgriezienu spēka agregāts ir tieši tāds pats kā “911 GT3 Cup” sacīkšu automašīnai, un tas attīsta 500 Zs – par 25 Zs vairāk, nekā spēja “718 Cayman GT4 RS Clubsport” priekštecis.

Jaunajā modelī ir uzlabotas vairākas detaļas, taču vislielākā uzmanība pievērsta veiktspējas paaugstināšanai. Automašīnai uzstādītā standarta septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārba (PDK) sešu vietā izmanto visus septiņus pārnesumus. Visi pārnesumi ir īsāki nekā iepriekšējā modelī. Atkarībā no trases un sacīkšu sērijas specifiskajiem noteikumiem jaunais “Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport” var uzrādīt apļa laikus, kas ir vairāk nekā par diviem procentiem ātrāki nekā iepriekšējam modelim.

Homologētais transportlīdzeklis ir gatavs trasei jau rūpnīcā, un to var izmantot sacīkšu sērijās visā pasaulē bez papildu izmaiņām.

Automobilim ir īpašs eksterjera dizains, kas izceļ ne tikai pašu spēkratu, bet arī tā saikni ar Latviju. “Cayman” nosaukums ir cēlies no Dienvidamerikas krokodilu paveida – kaimans. Savukārt automašīnas dizainā ir izmantota simboliskā saistība ar Krokodilu Dandiju, par kuru tiek uzskatīts, ka varoņa prototips esot bijis Dundagas pagastā dzimušais latvietis Arvīds Blūmentāls. Viņš 20. gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados dzīvoja Austrālijā un bija leģendārs krokodilu mednieks. Tā vizuāli arī automašīnas eksterjerā asociatīvi tiek uzsvērta jauda, “medību instinkts” un tiekšanās pēc uzvaras, kā arī komandas piederība Latvijai.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!