Testa brauciens

Renault Megane 1.5 dCi

Whatcar.lv testē Renault Megane 1,5dCi
Ekonomisks dīzeļdzinējs
Pietiekami praktisks ikdienai

Trešās paaudzes Renault Megane ir auto bez pārsteigumiem. Tas nepārsteigs Jūs, kad pirmo reizi to ieraudzīsiet, un nepārsteigs arī tad, kad būsiet tajā pavadījis jau neskaitāmas stundas. Tomēr Megane arī nesarūgtinās un piedāvās tieši tik, cik ikdienas automašīnai nepieciešams.

Dzinējs

Šajā testā Whatcar.lv rīcībā bija Renault Megane ar 1,5 litru dīzeļdzinēju, 105 zirgspēku jaudu un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu  ir gana labs ceļabiedrs pilsētas burzmā. Tas piedāvā pieņemamu dinamiku un itin patīkamu degvielas patēriņu. Īpaši nedomājot par ekonomiju, Rīgas ielās spējam pārvietoties ar vidējo patēriņu 7,2 litri uz 100km, tomēr mums radās pārliecība, ka mierīgāki braucēji  spētu iekļauties arī rūpnīcas norādītajos 5,5 litros.

Arī uz lielceļa šis motors ir gana aktīvs, lai varētu veikt drošu apdzīšanas manevru. Megane neļaujas provokācijām un uz ceļa turas droši un stabili. Nelielas problēmas sagādā auto novietošana stāvvietā, jo galvas balsti un aizmugurējā loga šaurums ierobežo pārredzamību.

Komforts

Ērti iekārtoties pie stūres nav nekādu problēmu pat gara auguma cilvēkiem. Sēdekļa atzveltne sniedz stingru sānu atbalstu, un notur pat asos līkumos.  Modernā izskata instrumentu panelis ir pārskatāms, arī kontroles pogas ir ērti izvietotas un ir ātri apgūstamas. Kopumā par salona apdari nevar sūdzēties – tā ir pieņemama savai klasei.  

Gan ceļa, gan vēja trokšņi ir pietiekami labi apslāpēti.  Arī bedraini ceļi neradīs lielas galvassāpes – Megane balstiekārta tos uztver ar pieklusināti dobju troksni.  Salonā par savu esamību nedaudz atgādina dīzeļdzinējs, tomēr troksnis un vibrācija mazinās, kad motors ir uzsilis.

Praktiskums

Ja priekšējos sēdekļus ir okupējuši garāka auguma braucēji, tad aizmugurē sēdošo kājām daudz vietas vairs neatliks, un garākus braucienus būs jāveic ar nelielām atpūtas un kāju izstaipīšanas pauzēm.

Bagāžas nodalījumā viegli ietilpināsies pāris vidēja izmēra čemodāni un vēl kāda rokas bagāža, kas liek noprast, ka arī ikdienas vajadzībām šis ir pieņemams ģimenes auto, kur droši var pārvadāt bērnus.  Arī bērnu ratiņiem vieta atradīsies. 

Jums patiks: Dzinējs, sēdpozīcija

Jums nepatiks: Vietas daudzums aizmugurē

Lasi izvērstu jaunā Renault Megane testu

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Renault Captur

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Captur pievilcīgais dizains, bagātīgo versiju kvalitatīvais interjers un zemā cena patiks daudziem, taču tā mazjaudīgie dzinēji un gaitas īpašības nedaudz atpaliek no konkurentu piedāvātā. Mēs vēlētos arī lielāku plašumu aizmugurē sēdošajiem.